Familie Pinchas Kadesh Barnea

Familie Pinchas Kadesh Barnea

Kadesh Barnea

 

Vorige week zondag, 2 april, heb ik in de gemeente iets verteld over Jolanda en Avishai Pinchas. Jolanda en Avishai zijn vrienden van Jos en mij en wonen met hun 5 kinderen in Kadesh Barnea een Moshav, (klein omheind dorpje) in Israël aan de grens met Egypte.

 

Ik heb hen 6 jaar geleden leren kennen toen we met een groepje bidders naar Israël zijn geweest. God zei steeds tegen mij dat we naar Kadesh Barnea moesten gaan om daar te bidden en ik ben gaan zoeken waar het dorp lag. Op You Tube kwam ik een filmpje over Jolanda en Avishai tegen.Via Stichting Gemeentehulp Israël kwam ik daarna in contact met hen, waarna we een aantal dagen bij hen gelogeerd hebben en konden bidden voor hen en voor de veiligheid voor het gebied waarin ze wonen.
Jolanda is een aantal jaar geleden in onze gemeente geweest toen ze, met de kinderen, in Nederland op bezoek was bij haar familie. Ze heeft ons toen verteld over hun situatie en we hebben voor hen gebeden.

Kadesh Barnea

In 2014 tijdens de oorlog tussen Gaza en Israël, zijn Jos en ik met Mathan en Isha bij hen geweest. We hebben meegewerkt aan een uitje voor kinderen van een gemeente uit Beersheva die, vanwege de continue beschietingen vanuit Gaza die zomer, vrijwel 24/7 binnen hadden moeten zitten. De kinderen kwamen naar de Kadesh Barnea waar een leuk en afwisselend programma voor hen werd aangeboden door de Pinchas-familie.
Jolanda en Avishai zijn mensen met een veel passie voor Adonai en een diepe liefde voor hun volk Israël. Als je meer over hen wilt lezen beveel ik je dit artikel in het “Gemeentenieuws” aan van Comité gemeentehulp Israël aan. Daarin lees je over hun bediening.

 

Momenteel staat de familie onder grote druk. De huisjes die Avishai op hun terrein heeft gebouwd, met de bedoeling daarin mensen in nood op te kunnen vangen, moeten worden afgebroken van de overheid van Israël. Dit heeft te maken met veiligheidsverordeningen. Er is namelijk geen bombshelter op hun terrein en de laatste jaren worden zowel vanuit Gaza (Hamas) als vanuit de Egyptische Sinai-woestijn (Isis) regelmatig raketten naar Israël gestuurd. Ook Kadesh Barnea is al meerdere keren onder vuur genomen.

 

We vertrouwen er op dat God gaat voorzien in middelen om deze bombshelter te bouwen. Het bedrag wat minimaal nodig is is 40.000 euro.
Afgelopen zondag hebben we als gemeente een collecte voor hen opgehaald. Dit bedrag kwam precies op het goede moment binnen. Jolanda schreef dat ze hiermee meteen de persoon konden betalen die langskwam om alles op te meten en in kaart te brengen.

Als het in jullie gedachte komt, bid voor deze lieve mensen. Bid voor veilige grenzen, voorziening, vrede in het hele gebied en vooral dat veel Joodse mensen tot geloof gaan komen in Jeshua de zoon van God.

U kunt een reactie plaatsen