Inloopwinkel ‘De Oase’

Inloopwinkel ‘De Oase’

De Oase Ermelo

Gezocht: Mensen mensen.

Als u het belangrijk vindt dat mensen bereikt worden met het evangelie dan willen wij u het volgende vragen:
Tussen de andere winkels in de Stationsstraat van Ermelo is sinds 2010 “De Oase” gevestigd.
Deze inloopwinkel wordt bestuurd door een interkerkelijke stichting en het werk wordt verricht door een team van 27 medewerkers die actief 1x per week of per 2 weken meedraaien uit 11 verschillende gemeentes/kerken. Ook uw gemeente staat achter ons werk en waarschijnlijk zijn er ook broeders en/of zusters bij u uit de gemeente/kerk die al medewerker zijn. Het is ons streven om De Oase heel de week open te laten zijn omdat daar veel behoefte aan is (gemiddeld 130 bezoekers per week, veelal mensen die de kerk van binnen (lang) niet gezien hebben) maar daar hebben we wel meer mensen voor nodig. Ook ’s avonds zijn er tal van activiteiten zoals maaltijdverstrekking, soos, bijbel-uitleg-avonden, Alphacursus etc.
We zijn op zoek naar mensen die ons willen steunen in dit werk en ons team willen komen versterken. Als medewerker kunt u een of meerder dagdelen (minimaal eens in de twee weken) mee draaien in De Oase. (ochtend, middag of avond) We hebben mensen nodig die naar onze gasten kunnen luisteren, met ze in gesprek gaan, bijbel lezen, bidden. Maar ook mensen die buiten willen evangeliseren tijdens de openingsuren van De Oase en/of op de braderieën, jaarmarkten etc. Al dan niet samen met GEWIS.

We hebben één belangrijke voorwaarde om medewerker te worden/zijn:
Een levende relatie met God hebben!

Bent u aangesproken? Lees dan verder.

Vrijwilliger worden, hoe doe ik dat?
– U meld zich aan (zie onder).
– Er volgt er een gesprek met onze medewerkers-coördinator om door te nemen wat wij van u verwachten. U kunt dan ook aangeven wat uw mogelijkheden zijn.
– U gaat vervolgens een dagdeel (ong. 2,5 uur) meedraaien om te kijken of het iets voor u is.
– Als het van twee kanten “klikt” zult u eerst een poosje ingeroosterd worden bij 2 ervaren gastvrouwen en/of gastheren.
– Er volgen in de periode erna nog paar gesprekken om te kijken of onze en uw verwachtingen nog op een lijn liggen.
– u kunt uzelf inroosteren op een dagdeel dat het u uitkomt. Per mail wordt u uitgenodigd om aan andere activiteiten mee te werken.

Aanmelden kan:
a) In De Oase onder het genot van een kopje koffie.
b) Per mail: Info@DeOaseErmelo.nl
c) Per telefoon: 06-12403349 (ook voor meer info)

U kunt een reactie plaatsen