Online week van gebed 2021; Blijf in mijn liefde

Online week van gebed 2021; Blijf in mijn liefde

Bijbel open

Online week van gebed 2021: Blijf in mijn liefde

‘Blijf in mijn liefde’, zegt Jezus in Johannes 15:9. Hoe actueel in deze tijd van corona (dat we met een kleine letter schrijven). Houd moed, heb lief! Bidden, wachten op God en het goede doen (Bonhoeffer), als opdracht voor de kerk in tijden van crisis. Of in tijden dat mensen – en soms wijzelf – de beperkende maatregelen meer dan zat zijn en een kort lontje kunnen hebben.
Ook de Week van Gebed zal anders zijn dan andere jaren: korter van duur en coronaproof. We beginnen op maandag en dinsdag met twee online gebedsontmoetingen (via Zoom), van 19.30 tot 20.30 uur.

Voor die online gebedsontmoeting moet je je vooraf aanmelden bij janminderhoud@planet.nl. In de week voor 17 januari stuurt Jan dan een linkje en een code naar je toe. Vervolgens, als het weer mogelijk is, hebben we voor de drie (i.p.v. vijf) bijeenkomsten doordeweeks de beschikking over een kerkzaal, zodat we op anderhalve meter van elkaar kunnen bidden. Ook zullen we rekenen met het dan geldende maximum aan bezoekers. Ook dan steeds van 19.30 tot 20.30 uur.

Mocht de lockdown verlengd worden, dan gaan we vanaf woensdag ook online verder.

Dit is de opzet:
– Maandag 18 januari, gebedsontmoeting online, vooraf aanmelden bij Jan Minderhoud.
– Dinsdag 19 januari, als maandag.
– Woensdag 20 januari, Immanuëlkerk, Stationsstraat 137.
– Donderdag 21 januari, De Voorhof, Christelijk Gereformeerde Kerk, Frederik Hendriklaan 11.
– Vrijdag 22 januari, Nederlands Gereformeerde Kerk, Van Beekweg 15.

Tot slot: de zondagse vieringen vervallen dit jaar. En wie een gebedsboekje voor de zeven dagen wil ontvangen, gelieve te mailen met Jan Minderhoud, janminderhoud@planet.nl (onder vermelding van “gebedsboekje Week van Gebed”+ je adres). Binnen de bebouwde kom wordt het aan huis bezorgd.

We zien uit naar uw (digitale) deelname. Kom en bid mee!
Willie Huurnink, Ge Spelmink, Evelien van Zanten, Jan Minderhoud (Interkerkelijk Gebed Ermelo)

Online Gebedsmomenten in Ermelo

Nu het in deze tijd lastig is om met grote groepen bij elkaar te komen gaan wij online bidden. Tuurlijk is het persoonlijk leuker maar zo werkt het ook heel goed! Wij hopen u de komende avonden te ontmoeten. Voor jong en oud samen!

De eerste drie gebedsmomenten hebben plaats gevonden. Er was een open sfeer met online gebed voor onder andere de kerk, de politiek en Nederland.
Bij deze willen wij je van harte uitnodigen voor woensdag 13 januari 2021 en de weken daarna. Noteer de data nu alvast in je agenda! We beginnen om 20.00 uur (inloggen vanaf 19.45 uur). Via ZOOM.us kunt u deze avonden bij ons aansluiten. Om de twee weken in de even weken.

Meeting ID 509 626 5315 Password PS127:1

Het is verbazingwekkend hoe verbonden we ook online met elkaar en God ons kunnen voelen. Uiteindelijk hopen we in het nieuwe jaar de avonden in De Oase voort te zetten. Daar zullen we u tegen die tijd wel verder over informeren. Voor nu graag tot ziens! Wij gaan in ieder geval verder.

Het Team van De Terugkeer Ermelo,
Annet Meester, Els Jagt en Manuel van den Ouden

Voor de redactie:
voor vragen en meer informatie over de Online Gebedsmomenten kunt u terecht bij Els Jagt, 06-12403349

U kunt een reactie plaatsen