Anja – Psalm 15

Anja – Psalm 15

Jezus

pdf bij preek

Proclamatie

Wij staan nu rechtop, want we staan op de rots. De Vader en de Zoon samen zijn de rots, ons fundament. De Geest zet ons recht op onze voeten. Wij laten ons leiden door de Geest van God, wandelen in oprechtheid en we beoefenen gerechtigheid.
Wij spreken de waarheid met ons hart. We zeggen ‘amen’ op elk woord van God en trekken dat niet in twijfel. Als de leugen aanklopt en ons iets anders wijs wil maken, dan keren wij ons naar onze Vader en overwinnen de leugen met de waarheid.
(We hebben zelf misschien niet altijd door wat leugen is en wat waarheid is. Maar we zijn geplaatst in Gods gezin. We maken deel uit van een familie. We hebben broers en zussen. En wij zijn aan elkaar gegeven om elkaar daarin te ondersteunen, te bemoedigen, te zegenen, te helpen en aan de waarheid te herinneren).
Wij lasteren niet met onze tong en we halen niemand naar beneden. Een ander niet en onszelf niet. Wij kennen waarde toe aan alle mensen, ongeacht hun gedrag, want we weten hoe hoog de prijs is die voor ons allemaal is betaald. Daarom verwerpen wij het kwaad en eren we degenen die God vrezen. Omdat wij vergeven zijn, vergeven wij. Omdat wij genade ontvangen hebben, geven wij genade.
Wij zijn trouw en betrouwbaar en we houden onze beloften, ook als het pijn doet.
Wij verlangen niet naar geld ten koste van anderen, maar wij investeren liever in het koninkrijk van God, want waar onze schat is, daar zal ons hart zijn.
Wie deze dingen doet, zal niet wankelen voor eeuwig. Of, zoals in ps. 16:8 staat: Ik stel mij de HEERE voortdurend voor ogen; omdat Hij aan mijn rechterhand is, wankel ik niet.

AMEN

U kunt een reactie plaatsen